Professionals

Meld je aan voor bijeenkomst over koppeling tussen KNX en HVAC

Op donderdag 22 juni organiseert KNX Nederland haar tweede netwerkbijeenkomst van het jaar. Thema voor deze bijeenkomst is het groeiende belang van KNX in het HVAC-wereld. Oftewel de toepassing van KNX als protocol voor de (na)regeling van verwarming, ventilatie en koeling. Steeds vaker zullen gebouweigenaren aan duurzaamheidseisen moeten voldoen. Een van de eisen om je gebouw met een Energielabel A of een hoge BREEAM-score te kunnen waarderen, is een integrale gebouwautomatisering voor E- en W-installaties. Als geen enkel ander protocol kan KNX aan die eis voldoen.

Het is al langer bekend dat KNX een protocol bij uitstek is waarmee gebouweigenaren aan de eisen in bijvoorbeeld de Europese norm EN 15232 kunnen voldoen; een norm die eisen stelt aan de Energy Performance van gebouwen. Ben je in staat om in een gebouw de naregeling van zowel verlichting, zonwering als klimaatsysteem binnen één systeem te integreren, dan scoor je op duurzaamheid de meeste 'punten'. Het is tijd dat system integratoren, maar ook adviseurs en ontwikkelaars, deze boodschap nadrukkelijker in de markt gaan profileren.

 

Theorie én praktijk

Op 22 juni kunnen de KNX Professionals een workshop bijwonen waarin zowel de theoretische kant van HVAC-regelingen aan de orde komt, maar ook de praktische uitvoering binnen een KNX-systeem. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer regelstrategieën, instellingen en inregelingen, maar ook de bekende standaarden van typische HVAC-installaties. Vervolgens gaat het in de workshop ook over de praktische koppelingen met KNX. Dus hoe breng je de integratie tot stand met de regeling van een cv-ketel, hoe koppel je luchtbehandeling, koelplafonds of airco-systemen. En welke componenten en gateways zijn daarvoor beschikbaar. 

 

Praktische informatie

Na de workshop volgen nog een aantal key-note presentaties van specialisten over praktische projecten, waarin KNX de regeling van HVAC-installaties verzorgt, maar ook voordrachten over de samenwerking tussen KNX en bijvoorbeeld BACnet of Modbus. Het inhoudelijke programma wordt afgesloten met korte presentaties over specifieke producten die de KNX-fabrikanten op de markt brengen om die koppelingen met HVAC-installaties voor elkaar te krijgen.

 

Meld je aan!

Ben je van mening dat een moderne system integrator ook de integratie van KNX met HVAC tot stand moet kunnen brengen, dan mag je deze bijeenkomst niet missen. Ga naar de website van Eventbrite en meld je nu alvast aan. Het exacte programma van de dag wordt zeer binnenkort bekend gemaakt.